Translate

söndag 26 oktober 2014

Är lite trött...

Är lite trött denna veckan och smärtan jag har i min höft har tagit överhanden så det blir inte någon uppdatering av "huset" som jag tänkt. Det har helt enkelt handlat om att samla kraft för att kunna klara av att jobba hela veckan på mitt jobb.
Ibland är de smärtsamma veckorna värre än andra...
Puss på er


Vår lilla tax Lova

En av våra katter, Selma




tisdag 21 oktober 2014

Tack för att ni vill titta in!

Kikade in på min besöksstatistik och såg att några nya kikat in den senaste veckan från Holland, Tjeckien, Norge och Australien! Så roligt! Tack för det! I slutet av veckan kommer det mera, då blir det sovrum till frun i huset! Håll ut! :-)


onsdag 15 oktober 2014

Vi bygger ut!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg kände jag redan när mitt BTH (Bath Town House) landade härhemma  att det nog var för litet och att jag nog ville bygga ut det meddetsamma. Funderade på hur jag skulle göra för att få en snygg enhetlig layout och eftersom jag har tänkt att det ska bli en hel gata med hus härhemma bestämde jag mig för att bygga ihop/bygga ut med det här från Barbaras Mouldings. Köpte det via Crazy4Minis.


Genast efter att det landat körde det ihop sig. Hade bestämt mig för att sätta det på ett visst sätt innan det levererades och hade köpt fönster och dörrar osv inför detta men...
Det såg så fel ut att jag fick tänka om helt och hållet. 


Huset kom med trappa som jag fick flytta lite på annars skulle "folket" i huset trilla ner för trappan när de gick igenom dörrarna i hallen... Mellanväggen har jag själv satt in för att få en mer naturlig hall i trapphuset.


Satte tjänstefolkets ingång på sidan av av huset. Tyckte att etiketten sa att det verkade bäst... Denna dörr leder in i det blivande köket.


Fasaden klädde jag med trä, tycker det är kul att blanda olika fasader. I Sverige byggdes husen länge i bara trä. "Träslott" var inget ovanligt. Man byggde med det material man hade mest av helt enkelt. Dock ändrades reglerna mot slutet av 1700-talet i många stora städer som Göteborg och Stockholm då många av de stora bränder som bröt ut utplånade stora delar av dessa städer.
Så, därför kommer mina hus vara byggda i sten som det första huset är och denna tillbyggnad som tillkommit blir byggd i trä.


Framsidan av huset



Golvet i köket är gjort av kartongbitar som jag sedan grundmålade i vitt



Omändringen av trappavsatsen


Taket i köket


Köket börjar ta form





En "liten" har redan hittat sin plats i köket...
(Gjorde ett hål åt busmusen i väggen med blyertspenna)


Köksgolvet var jag inte helt nöjd med och målade det därför med grå färg och "slipade" lite för att få det rätta slitaget. Fick ändå inte den känslan jag ville åt och provade med att markera "klinkerplattorna" med blyertspenna och sedan sudda ut lite där linjerna blev "för" skarpa


Slutresultatet är helt okej, tycker jag!

Frukostrummet blir till




Fortsättning följer...

Till nästa gång!
Pyssla lugnt ❤️

























torsdag 9 oktober 2014

Undrar vad dom gör därinne..?

"Börjar dockorna leva på natten och leva sina egna liv när du sover på natten?"
En tanke som alltid surrade i mitt huvud när jag var liten och hade ett Lundby dockhus.
Vissa kvällar ville jag somna med lamporna tända i hela dockhuset så att dockorna kunde se vad dom gjorde, dom skulle ju inte behöva leva sitt liv i mörker...

Vilken fantasi, eller hur, men jag är fortfarande en drömmare. Dock tror jag inte att dockhuset börjar leva på kvällar och nätter när vi sover... 
Fast... Jag har ju inte heller skaffat några dockor till mitt hus...ännu... ;-)

Huset utstrålar en hemtrevlig känsla och jag känner att när det väl blir färdigt kommer det bli hur bra som helst. Herrskapet som en dag ska bo därinne kommer ha ett fantastiskt socialt liv med många bjudningar, kortspel och en massa andra trevligheter. Helt enligt det liv man levde i den övre medelklassen i slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet. Jag mixar gärna stilarna från både Sverige och främst England. Varför inte :-)
Ha en fortsatt trevlig kväll!


Fasadpyntade med murgröna



fredag 3 oktober 2014

"Anyone for tea..."

...or coffee?
I Sverige dricker vi mer kaffe än the/te/tea (alla stavar det där olika...)
Eller, det är väl vad jag fått för mig att vi gör. Jag hade ju lite diskussion med mig själv om jag ville ha matrummet som matrum eller om det skulle vara ett "mottagningsrum" eller en vanlig salong.
Problemet löste sig när jag en dag satt och tittade på Minimis Miniatures hemsida (www.minimissmattochsant.com) och såg en schäslong hon hade gjort som var till salu. Den var klockren till detta rummet!


Kärlek vid första ögonkastet!




Håll med om att det ser välkomnande ut att sätta sig ner och ta en kopp kaffe...eller te om man nu vill de'... (Självklart är inte detta rum färdigdekorerat, det kommer mera)
Ha en fortsatt trevlig fredagkväll❤️


Mattan köpte jag från www.crazy4minis.com av Weronica (och ett par till...)