Translate

tisdag 30 december 2014

Gott Nytt År önskar jag Er!

Jag testade att måla ett litet klädskåp i "vintage" utförande. Ska hitta passande beslag också, men annars är jag ganska nöjd. Valde guldfärg och cremevit denna gång. Vad tycks?


Ta hand om Er därute i nyårsnatten, vi ses nästa år! ;)





torsdag 25 december 2014

Bästa julklapparna!

Äntligen fick jag boken "The big book of a miniature house", den har jag längtat efter i flera månader! Dessutom fick jag boken "Stockholm ett världsminne" med bilder och ritningar på Stockholms fantastiska byggnader från 1713-1913. Arkitektur har alltid fascinerat mig och inspirationen är oändlig inför kommande byggprojekt i miniatyrvärlden... Mycket glad!
Presentkort hos Crazy4Minis från min käre make, han vet nu hur mycket denna miniatyrvärld betyder för mig ❤️

Kärlek till er och God fortsättning!


tisdag 23 december 2014

Mitt hemliga projekt!

Idag firar jag jul tillsammans med min man, bror, svägerska och deras dotter Ebba!
Vi träffas inte imorgon på julafton så då bestämdes det att vi skulle fira "Lillejulafton" härhemma hos oss istället. Stora familjer, då får man fira jul i fler dagar helt enkelt ;)
Det är Ebbas första julafton och jag skall ge henne något alldeles speciellt, nämligen ett tittskåp som jag pysslat med sedan hon föddes i juni, mitt "Hemliga projekt"... Ebba är dessutom min Guddotter så det känns lite extra speciellt att ge detta som hennes första julklapp...

Det började såhär...














Färdigt!



 





Snart kommer gästerna och jag tror att dom kommer att bli glada, vad tror ni?

Här har ni min brorsdotter/Guddotter Ebba! Hon är den vackraste lilla bebis jag vet!

God Jul på er allihopa! 






















söndag 21 december 2014

Terapiarbete...

Det tar tid att sätta tegel, men jag tycker det börjar synas hur det kommer att bli och jag tycker det ser fint ut hittills. Jag byter utseende på mitt hus för tredje gången (gillt?) och jag använder mig av "Versi-slips" som är gjorda av papper/plast och går att klippa precis som du behöver för att det ska passa.

Såhär ser det ut just nu;




Mitt hemliga projekt!

Snart, bara ett par dagar kvar tills det avslöjas! 
En liten smygtitt...


lördag 20 december 2014

Julkort...

Det är full fart i huset idag! De sista dekorationerna ska upp och julkorten skall skrivas och skickas! Några julkort har kommit på posten från nära och kära så nu börjar det bli bråttom! Det är ju bara fyra dagar kvar till julafton!

Julkort från Minimis


Julkort från nära och kära får stå uppe på den öppna spisen


Julkort som ska skrivas...


Ses snart igen!






Det regnar!

Det är sällsynt att det ligger snö på marken här i Skåne på julafton och det ser inte ut att bli snö denna jul heller för vi har 8 grader varmt (Celsius)...
Det blåser och regnar ute men härinne är det varmt och tända ljus sprider ändå lite mysig julstämning!
Alla julklappar är köpta och nu kan julafton bara komma!
Lite julstämning åt er!




Nu ska jag gå och pyssla lite med mina minisar <3





lördag 13 december 2014

Lucia

Idag firar vi det italienska helgonet Sankta Lucia i Sverige i en omarbetad svensk version. Jag är nyfiken på hur andra länder i världen firar henne. Jag är glad för de kommentarer ni skriver på min blogg så skriv gärna hur ni firar Lucia i era länder och vad hon betyder för er. I Sverige har hon vitt nattlinne och en ljuskrona på huvudet, oftast har hon långt, blont och lockigt hår och hon kommer med lussebullar tidigt på morgonen med sång. Hon brukar ha ett följe bestående av stjärngossar, pepparkaksgubbar, tärnor och tomtenissar... Hon är from och sjunger om godhet och den annalkande julen. En väldigt kristen och trevlig svensk tradition, men framförallt väldigt vacker och glädjefylld.
Jag firar Lucia härhemma med att ta in julgranen och dekorera den, under tiden dricker jag glögg och lyssnar på vacker julmusik :)
Kärlek till er!



Modernt Luciatåg


fredag 12 december 2014

Organiserat kaos!

Eftersom min man och jag samsas om ateljén/kontoret kan det bli lite trångt emellanåt...
Jag har lyckats samla på mig mycket "minisar" den senaste tiden och jag hade tydligen spridit ut mig på "hans" sida av rummet...fniss...
Jag har önskat mig ett rullbord från IKEA så att jag kan ha alla verktyg osv samlat och alltid nära till hands vart jag än sitter och arbetar i rummet. Praktiskt och enkelt och dessutom snyggt, eller hur?
Såhär ser det ut och han var så snäll att han gav det till mig redan nu ett par dagar innan jag fyller år :)

torsdag 11 december 2014

Äntligen fick jag upp taklisterna!

Beställde en gersax på nätet från Skala Minimal, en dyr sak men det var det värt! Den är nu min bästa vän och taklisterna har äntligen kommit upp i vardagsrummet! Jag måste tyvärr ändå ta fram fogmassan eftersom det på något märkligt vis ändå blir lite skavanker... 
Nåväl, jag är nöjd trots allt ;)
Även om jag har lite fixande kvar i rummet, kunde jag inte låta bli att möblera rummet och julpynta.
Jag ställde in ett provisoriskt bord så länge så att herrskapet kan sitta och dricka sitt julkaffe.
Ett riktigt soffbord kommer, men man kan ju inte köpa allt på en gång, även om jag lätt skulle kunna ruinera mig själv på detta!
Bespaqmöblerna har jag ju visat i ett tidigare inlägg, köpta hos Crazy4Minis. Fåtöljen och den randiga soffan köpte jag från Minimis Miniatures denna veckan, jag tyckte alltsammans passade perfekt ihop:)

Gersaxen, min nya vän!

Jag tror dom firar jul därinne...

Japp, det ser ut så... (Ååh, ja, jag håller fortfarande på med utsidan av huset...hihi)



Puss på er!





torsdag 4 december 2014

Bageriet som nog blir "Butiken på hörnan"

I somras fick jag en idé om att jag ville ha en butik ihopbyggd med det nya huset. I slutändan är det tänkt att alla husen skall vara ihopbyggda till ett stort hus, men ni vet hur det är i denna miniatyrvärld, allt kan ändras...;)
Jag började med att skissa upp hur butiken skulle se ut och tittade runt på olika nätsidor på vad jag skulle köpa och sedan var det igång. Tänkte först att det skulle vara ett bageri, men sedan kändes det mer som att jag ville göra det till en matbutik där du hittar tyger, godis, mat och lite annat som man kan tänkas behöva...
Det är ett långsamt projekt, men det finns så mycket annat som kommer emellan då och då ;)
Här är lite bilder på hur det började och hur det ser ut just nu...
...fortsättning följer...








Insidan




Som sagt, hyllorna skall fyllas, elen skall kopplas in och smådetaljer skall fixas. Kom gärna med idéer och tips!
Kärlek till er alla!