Translate

lördag 30 maj 2015

Bakslaget i hallen som fick ett tillskott..?

Det första jag gjorde klart i mitt dockhus var hallen och jag var helt enkelt "skitnöjd" med den och hade inte tänkt ändra något där tills för ett par månader sedan då en glödlampa behövde bytas i taklampan...
Jag hade lyckats med bedriften att limma fast glaset i lampan i min iver att få lampan att sitta kvar uppe i taket...🙈
Jag fick spräcka glaset och tänkte att jag en dag skulle fixa ett nytt "glas" osv, men det har inte blivit gjort... Fick en idé att sätta lampetter på väggen sidan om min nyinköpta spegel och ta bort taklampan istället. Sagt och gjort, nu är den i princip klar, på ett annat vis än vad jag tänkt mig från början.
Lite fler detaljer skall förstås på plats.
Letar efter käpp, paraply och hög hatt, kanske även en rock som jag kan hänga på krokarna. Hojta om ni vet var jag hittar snygga sådana ;)

Hallen före


Hallen efter





Gjorde om ett blomsterarrangemang som jag köpt eftersom jag tyckte att den var för stor och tog upp hela spegelytan. Drog bort blommorna ur vasen och lade till lite andra som jag redan hade hemma. Lagom stort gillar vi!



Byrån köpte jag trären, betsade och lackade den men kände att de vanliga standardbeslagen som medföljde var lite tråkiga så jag valde helt enkelt några andra!



Såhär blev det...


Känns lite mer "classy"...

Köket har också fått lite tillskott
Ni såg mina matvaror jag gjort som jag la upp igår. Nu är dom och lite till på plats i köket...




Smörbyttan och korgen med äpplen har Pia-Maria gjort och är inköpta via Minimissmattochsant.com





Potatisen fick en låda att ligga i


Ett glas juice, någon?


En hylla, som jag först hade tänkt sälja, fick sin plats trots allt i köket. Här ser ni hur jag börjat fylla den, det kommer fyllas på med mer efter hand...


Tomater som Pia-Maria gjort




Som ni ser är baket i full gång inne i köket, nästa gång kanske kanelbullarna är klara och ni bjuds på ett smakprov. Ska försöka mig på att göra egna kanelbullar och plåtar tills nästa gång. Kök är nog det roligaste som finns att göra i ett dockhus, håller ni inte med?

Vi lämnar stöket i köket för idag, ha det bra så länge!



















12 kommentarer:

  1. Kommer gärna och provsmakar på bullarna har du kollat eBay där kan man hitta det mesta tack för att du delar med dig det är så fint kram🐊😎

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv Marie! Jag brukar kolla den svenska eBay (Tradera) och tänkte även kolla lite på Etsy, finns ju några godingar man kan kika in hos där ;)
      Ska du ha kaffe till bullarna? :D

      Radera
  2. Your hallway is very welcoming! The kitchen is lovely, the cook has just gone to fetch another ingredient. Hope your buns turn out well and I agree: with coffee or tea! 🏆😃

    SvaraRadera
  3. Jättefina bilder! Hallen är så fin och välkomnande!
    Hannah

    SvaraRadera
  4. Tycker nog att misstaget blev ett lyckokast i hallen! Så välkomnande och fint.
    Det artar sig väldigt i huset. Fina bilder.
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Titti, jag jag håller nog med dig. Då var det meningen ;)

      Radera
  5. Hi Josefin
    I think your hall is stunning. I love everything about it. The wallpaper, flooring and furniture, they all compliment each other so well. Gorgeous. I think you are right, the kitchen was very enjoyable for me to do also. I really didn't think it would have been. But it was! Your house is a delight to see :)
    All the best
    Vivian

    SvaraRadera