Translate

onsdag 11 januari 2017

The Ladys boudoir!

Hej vänner!
God fortsättning på det nya året!
Nu när min mormors väggskåp är klart kände jag att det var dags att fortsätta med det stora huset.
Det har dessutom äntligen fått sitt namn! Jag bor vid Söderåsen i Skåne och vad är då mer passande än Hillside House! Eftersom det är ett engelskt hus jag försöker bygga, med två utbyggnader, tyckte jag att ett engelskt namn är mest passande.

Jag följer inte den engelska stilen slaviskt och i mitt huvud är huset byggt, renoverat, ombyggt och utbyggt mellan åren 1700-1910... 
Vi får börja "följa" familjen när året är runt 1910 och elektricitet har precis börjat dras in i de engelska hemmen dock är inte kyl och gasspis installerat ännu. Tror att kylskåpen kom runt 1920?
Gasspisarna var ännu inte helt säkra att hantera och vår köksfru vill inte modernisera så länge hon styr i köket på Hillside House! :)

Den utbyggnad jag bygger på nu är den sista och här är bilder på det sista rummet jag bygger, The Ladys boudoir! Det finns massor kvar att göra med detta hus så misströsta inte! Jag har en del detaljer och inredning kvar att ordna och dessutom byts det ut lite här och var...
 
Takläggning, terass och gardiner är det ni får se idag, det finns så mycket kvar att göra med Ladyns rum så fortsättning följer. Hon är en kräsen, konservativ men ändå modern kvinna så det här kan bli spännande... ;)

Kram på er därute❤
Huset utan den sista utbyggnadenKlipper taktegel...
Gardin par ett utav tre...
Ses snart igen!
4 kommentarer:

 1. Hello Josefin, and what a start to 2017! The room is just lovely. The curtains are superb and suit the room perfectly.
  All the best
  Vivian

  SvaraRadera
 2. Una habitación preciosa,me encanta!!! y ese tejado para la extensión,es fabuloso,en nada ya estará todo acabado!!!
  Besos.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Riktigt härligt bygge!
  Jättekul att du är igång igen på nya året.
  Kram Titti

  SvaraRadera